Tentang Kami

‘AMBOI!’ adalah slogan Bahasa Indonesia yang memberikan ekspresi kagum. Ia melambangkan ‘wow’ terhadap rangkaian kek istimewa Indonesia. AMBOI! berbangga dengan membuat kek, dengan harapan tinggi bahawa pelanggan akan membalas dengan perasaan kagum yang sama apabila makan kek AMBOI!.

AMBOI! diasaskan oleh suri rumah sepenuh masa, Jenny, yang mempunyai minat untuk membuat kek dan biskut yang enak. Seorang pembuat kek yang tegar kerana didorong oleh minat dan semangat sejak berumur dua belas tahun, Mama Jenny berpengalaman dalam membuat kek klasik Indonesia – Lapis Legit dan Bika Ambon selama 11 tahun sejak 2009.

Idea untuk memulakan perniagaan membuat kek yang mengkhusus dalam penciptaan kek klasik Indonesia – kek “seribu lapis”, Lapis Legit, dan kek sarang lebah –  Bika Ambon, adalah berpunca daripada keinginan untuk menghormati asal usul Mama Jenny sebagai orang Indonesia dan mempamerkan kualiti bahan-bahan tempatan tanah airnya kepada persada kulinari Malaysia. Oleh itu, Lapis Legit dan Bika Ambon AMBOI! pastinya mewakili rasa Medan fayre tulen yang diliputi oleh pengaruh Belanda, kerana di sinilah Lapis Legit Indonesia pertama kali diperoleh – kek rempah Belanda (spekkoek).

AMBOI! tidak mengehadkan diri mereka dalam meneroka lebih banyak idea untuk menginovasikan makanan tradisional ini. AMBOI! sentiasa bersedia untuk mendalami dan mengembangkan sentuhan dan perisa yang lebih kreatif pada kek mereka untuk menarik minat pelanggan mereka terhadap kek lapis dan sarang lebah Indonesia yang enak dan lembut. Akhirnya, AMBOI! berusaha untuk menjadi pakar terkemuka membuat Lapis Legit dan Bika Ambon di Malaysia.