Arahan Penyimpanan

Kita semua suka menikmati makanan istimewa apabila meraikan sebarang majlis istimewa. Antara kebanyakan juadah manis, kuih-muih adalah yang paling digemari orang ramai untuk menambah kemanisan dan mencipta memori yang tidak dapat dilupakan semasa perayaan. Sebiji kek adalah sesuatu yang menarik untuk menyambut orang ramai dan dibawa pulang untuk memeriahkan lagi perayaan. Kegembiraan manis yang berkaitan dengan kek boleh membuatkan mulut anda berasa jijik jika kek tidak diawet sebelum ia dihantar di depan pintu anda.

Amalan biasa mengawet kek mengambil jangka masa yang lama termasuk menyejukkannya dengan segera untuk membantu mengekalkan kesegaran dan rasa manisnya untuk masa yang lama. Masih banyak yang perlu dilakukan dalam proses pengawetan untuk mengekalkan rasa asli kek anda untuk tempoh masa yang panjang. Berikut adalah beberapa petua yang mesti diketahui oleh anda untuk menjaga kek supaya anda boleh menikmati kek dengan lebih baik.

Lapis Legit

Lapis Legit akan bertahan lebih kurang 5 (lima) hari jika disimpan dalam suhu bilik dan 2 minggu dalam chiller.

Untuk mengelakkan pengendalian yang berlebihan, kami mengesyorkan menyimpan baki Lapis Legit dalam bekas yang bersih dan kedap udara. Untuk menghidang, potong setiap hidangan. Jangan panaskan semula.

Bika Ambon

Bika Ambon adalah terbaik dimakan dalam masa 24 jam. Bika Ambon tahan 2 minggu dalam chiller. Untuk menghidang, potong setiap hidangan dan panaskan semula. Ia boleh dikukus selama 5-10 minit atau microwave selama 1 minit.

Ketepatan Pesanan

Sila terima permohonan maaf kami dan harap maklum bahawa selepas pengesahan pesanan, jualan itu dianggap muktamad dan kami tidak dapat melayan bayaran balik atau pembatalan pesanan. Ini disebabkan oleh sistem pesanan automatik kami dengan jabatan pembuatan kek kami. Setiap kek akan dibuat baru selepas pengesahan tempahan dan kami tidak dapat menggunakan semula kek yang telah dibuat. Kami memohon maaf untuk itu dan sila lakukan usaha tambahan untuk mengesahkan sebelum membuat pesanan. Terima kasih 🙂